Fin HAIS-dag på Kungsholmen runt!

I lördags genomfördes Kungsholmen runt i strålande solsken med nästan ingen vind alls längst med Kungsholmens stränder.

HAIS hade ett flertal löpare på startlinjen både på 10k och halvmaraton och många av de som sprang satte personliga rekord.

I elitfältet på 10k sprang Niklas Jonsson in som 6:a på finfina tiden 31.19, vilket var personligt rekord med drygt 40 sekunder. Hanna Lindholm gjorde ännu ett superlopp då hon rusade i mål som 2:a på tiden 33.56! Det innebar att hon slog sitt personliga rekord och klubbrekord med ganska precis 1 minut! Hanna underskred sina personliga rekord på både 3000 m och 5000 m på vägen mot mål och hon var bara 20s efter finländska OS-löparen Sandra Eriksson i mål. Den fina prestationen belönades med en uttagning till Europacupen på 10000 m som genomförs i London den 19 maj.

HAIS hade totalt sju löpare med på 10k och om vi inte räknat fel så satte fem av dessa personliga rekord!

John Kingstedt besvärades av allergi och hade tyvärr en blytung dag på halvmaratonloppet, och han kom i mål som 3:a på 1.10.35.