Första 10 000 m-loppet för Otto Kingstedt

Otto Kingstedt tävlade igår, lördag 14 april, i Lewisburg, Pennsylvania i ”Bison Classic”, samma tävling där Otto förra året gjorde sensationella 29.38 på 10 000 m. I år gick det inte riktigt lika bra – Otto landade på 30.29 och 14:e plats i det 45 löpare starka startfältet. Otto berättar om loppet: ”- Det kändes bra första kilometrarna och 3000 m passerades efter snabb 8.50. Men efter fyra kilometer fick jag problem att hänga med och tappade sedan snabbt på täten. Det blev ett jobbigt lopp, men jag lyckades komma igen lite mot slutet och avslutade med OK 2.57 på sista kilometern. Jag har haft lite problem med magen ett tag och det besvärade mig en del. Annars känner jag mig i bra form och har tränat riktigt bra i vinter”.

Otto kan i alla fall glädja sig åt att bli tredje Div III-löpare och är med sin tid på 14:e plats hittills i USA i Div III. De 20 första löparna kvalificeras sig till NCAA Div III-finalen som går i slutet på maj. Nästa lopp blir 5000 m på den stora tävlingen ”Penn Relays” i Philadelphia i slutet på april.