Många bra prestationer på IUSM

HAIS fick med sig tre medaljer från IUSM i Växjö i helgen, och vi kan summera ännu en SM-tävling med fina resultat av HAIS aktiva. Ella Hagman kammade hem dubbla silvermedaljer och två nya personliga rekord på 60 m häck och 60 m slätt. På lördagens 60 m häck slog Ella sitt gamla pers med hela två tiondelar och det var också nytt klubbrekord. I semifinalen på 60 m under söndagen slog Ella på nytt pers och den här gången med 8 hundradelar när hon gick i mål som 2:a i sitt heat. I finalen blev det 7.83 vilket gav silver, 1 hundradel före Selma Jönsson från Åhus. Grattis Ella!
HAIS tredje silver togs av Viktor Frisk i P15 1000 m. Viktor som hade bästa tid inför IUSM hade bestämt sig för att sätta fart från början, och fart blev det! Viktor öppnade extremt hårt och passerade första 400 m på under 58 sekunder. Viktor orkade inte riktigt hålla trycket uppe sista 400 och blev passerad av Alexander Nyström (Bollnäs) med 100 m kvar. Viktor gick dock i mål som ohotad 2:a på nytt pers och klubbrekord med tiden 2.34.19. Grattis Viktor!

Utöver de tre medaljerna fick HAIS med sig ytterligare två topp-6-placeringar. Linus Simmerlein sprang i mål som 5:a i P16 400 m på nya personliga rekordet 53,23 och Sara Bracken kastade till sig en 6:e-plats i viktkastningen i F15 med resultatet 13.45.

Elwira Ripsweden gjorde även hon ett bra försök i F16 400 m med nya personliga rekordet 60,58, endast 4 hundradelar från en finalplats. Även nytt personliga rekord av Anton Säll i P15 60 m som i försöken sprang på 7,69.

I P15 stav satte både Johan Sundgren och Casper Elliott nya personliga rekord på 3.34. Tyvärr fick tävlingen att tråkigt slut då Johan skadade sitt underben i ett av försöken på höjden 3.43. Moa Ivarsson fick i F15 stavhopp inte riktigt ansatsen att stämma och rev tyvärr ut sig på sin ingångshöjd.

Bra jobbat alla HAIS:are!