En helt vanlig HAIS-lördag i mars

HAIS är en stor och bred förening och hos oss råder febril aktivitet året runt. För att få en bild av hur det kan se ut en helt vanlig lördag i mars så kommer här ett axplock från gårdagen.

Våra duktiga funktionärer och tävlingsledning genomförde över 1000 starter på Sista chansen i Storängshallen. Hur många våfflor, hamburgare och kaffekoppar som serverades har vi inte fått några exakta siffror på, men det serverades massor!

På Källbrinks IP genomfördes ett rejält träningspass på förmiddagen med aktiva 15-40 år från en rad olika träningsgrupper med olika inriktningar. Givetvis serverades det fika i klubbhuset efter träningen. Samtidigt så satt styrelsens kassör Taina tillsammans med revisorerna i klubbhuset och förberedde inför HAIS årsmöte som hålls den 25 april.

Ordförande Mats Krigh och styrelseledamot Peter Dacke befann sig i Eskilstuna som representanter för HAIS på förbundsårsmötet och de har även varit på plats under söndagen för att rösta fram SFIF:s styrelse och ta ställning i alla de motioner som lagts fram.

HAIS hade två framskjutna placeringar i Premiärmilen på norra Djurgården där Hanna Lindholm blev 2:a i damklassen och Niklas Jonsson blev 5:a bland herrarna. Både två gjorde sina bästa prestationer någonsin på 10 km.

I Valencia hade HAIS också ett flertal aktiva på plats när IAAF genomförde VM i halvmaraton med en öppen klass inkluderat i arrangemanget.

En helt vanlig HAIS-lördag i mars..