Summering av första dagen i Gävle

HAIS hade fyra aktiva igång under första dagen på ISM och den som lyckades bäst var Tom Kling Baptiste som sprang in som 2:a i finalen på 60 m på nya årsbästat 6.71. Tom var inte 100 nöjd med dagens lopp och han lär var rejält revanschsugen på morgondagens 200 m.
Dagens andra medaljör blev lite överraskande Hanna Lindholm på 3000 m då hon slet till sig ett brons efter att ha dragit loppet från tät i drygt 2300 m. Hannas tid 9.42.53 är nytt personligt rekord och klubbrekord och detta bara tre veckor efter sitt senaste maratonlopp!
Timothy Olsson som kämpat hårt med sin teknik hela vintern fick idag till det riktigt bra i tresteget. Han hade hela tre hopp över sitt gamla pers och i femte omgången fick han till ett riktigt fint hopp som mätte 15.06. Det är första gången över 15 meter för Tim och han belönades med en fin fjärdeplats, endast 3 cm från bronset! Tim slog också ett 22 år gammalt klubbrekord – stort grattis!
Många av kulstötarna hade problem idag och en av dom var tyvärr Frida Åkerström. Hon fick aldrig till tekniken riktigt och slutade till slut 4:a på 14.96.
Ludvig Hillenfjärd vaknade tyvärr krasslig i Gävle i morse och blev tvungen att stryka sig från herrarnas 800 m.