Lennart Pettersson har avlidit

Vi har nåtts av det smärtsamma beskedet att vår hedersledamot nr. 7, Lennart Pettersson, avled den 21/2 och han var född den 18/8 1938 och skulle således fylla 80 år i sommar. Lennart tillhörde Huddinge AIS ”typiska pionjärer”, som en ung idrottsintresserad kille i Fullersta 1955. Idrottsligt var det medeldistanslöpning som mest gällde och flera goda resultat nåddes, innan studier, familjebildning och karriär inom bankväsendet tog över. Men runt 1980 flyttade Lennart åter till Stockholm och ”hittade tillbaka till föreningen” för att under åren 1985-1991 vara ordförande i HAIS, samt under tiden 1995-2000 vara ordförande i HAIS senior/friidrottsektion.  Åren 2000-2005 var Lennart ordförande i 08-frii (Stockholm Friidrottsförbund) och under flera år var han också med i Svenska Friidrottsförbunds valberedning. Lennart startade flera aktiviteter som idag finns i vår verksamhet, bland annat en augustitävling för seniorer först kallad Augustiettan och sedan Viking Line spelen och han instiftade även ett hederspris, Glasettan, till ledare och aktiva. Ettan kom för övrigt från ”bankdirektören Lennarts bank” Första Sparbanken, som tillsammans med flera andra gm Lennart var stora sponsorer.   Vi kommer minnas Lennart för hans stora HAIS-hjärta och stora optimism i alla situationer, faktiskt ända in i det sista på sjukhuset.

/Kenneth Andersson