Många nya rekord i helgen

Otto Kingstedt sänkte sitt eget klubbrekord till 14.41.90 när han slutade 3:a (i heat 3 av 7!) vid tävlingar i Boston i lördags. Otto som har tränat väldigt hårt senaste tiden (veckodosor på 17-19 mil..) har haft en lovande inledning på säsongen och siktar på att kvalificera sig för finalen i NCAA div III som går senare i februari.

HAIS hade tre deltagare med på mångkamps-SM i Norrköping – Anton Johansson, Emilia Stenström och Vendela Einberg. Anton Johansson fick tyvärr bryta redan i andra grenen efter ett första misslyckat försök i längdhoppet.
Bättre gick det för Emilia som satte nytt personligt rekord i femkampen efter en stabil serie. Emilias nya pers på 3393 poäng är också nytt klubbrekord i K22 och det räckte till en 6:e-plats. Vendela hade en lite knackig inledning med kom igång bra i andra grenen och slutresultatet 2947 poäng är nytt personligt rekord för Vendela och hon slutade 5:a i klassen F16.

I Hammarbyspelen gick det undan för våra duktiga sprintertjejer Ella Hagman, Sarah Karlsson och Alva von Gerber som alla tre satte personliga rekord på 60 m med 7.88, 7.84 och 7.89. Alva sänkte även sitt personliga rekord på korta häcken till 9.08. Anton Ledell sprang också in på nytt pers på 800 m då han gick under 2.00 för första gången inomhus med tiden 1.59.79. Vi fick också se fina prestationer i stavhoppet där både Moa Ivarsson och Rebecka Forsling satte nya personliga rekord med höjden 2.64.

Sist ut av HAIS tävlande i helgen var Frida Åkerström som var tillbaka i landslaget då hon stötte kula i Nordenkampen i Uppsala i söndags. Det blev inget nytt årsbästa för Frida men hon slutade på en fin tredjeplats med resultatet 15.55. Det rapporteras att Frida hade en stöt precis utanför sektorn på drygt 16 meter så formen verkar vara riktigt på gång.